• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

WHAT TO PACK FOR 1 WEEK ABROAD


WHAT TO PACK FOR A WEEKS TRAVEL. Lisäkertoimia vielä siitä että mukaan ottaa vain käsimatkatavarat koneeseen. En nyt ehkä sanois itseäni asiantuntijaksi tässä asiassa mut jonkin verran on tullut reissattua ja funtsittua pakkailuja. Viikon matkan pärjää aivan loistavasti käsimatkatavaroilla pelkästään näin kevät/talvi aikaan, kesällä kässärillä pärjää helposti kaksi viikkoa. Oletusarvona tietty se, että kässäri on n. 40litrainen laukku. Jos matkustaa paljon, tälläiseen kannattaa ehdottomasti panostaa, omani ostin juuri kässärirajoitusten mukaan. Mä suosittelen pehmeetä kassia, ehdottomasti sellasta jonka pystyy nostamaan selkään! En sano että vedettävä laukku ois huono vaihtoehto, mutta mulle tärkeää on se, että laukku on helppo kantaa. Varsinkin kun usein joutuu kävelemäänkin pitkiä matkoja laukun kanssa. Selässä se menee kaikista helpoiten ja pehmeeseen laukkuun saa myös enemmän mahdutettua tavaraa kuin kovaan laukkuun in my opinion. Lentokoneeseen saa tämmöisen ison kässärin lisäksi ottaa vielä 'käsilaukun', joka mulla on yleensä kånken tai joku isohko käsilaukku, jonne mahtuu mun läppäri, kirja ja muut tärkeät tavarat. 

Mut asiaan? Mä sanon suoraan että, mä oon hyvä pakkaamaan haha. Ekan kuvan mukainen määrä mahtuu tuohon 40litran laukkuun helposti, tietty matkustusvaatteet poisluettuna. Enkä myöskään alusvaatteita ja sukkia kuvaan lisännyt, tärkeää kuitenkin nekin pakkaa mukaan! Sanomattakin selvää, että isoimmat ja painavimmat vaatteet/kengät menee matkustusvaatteiksi. Toinen tilansäästäjä on kosmetiikkaosasto, joka kannattaa karsia niin pieneen as possible. Mitä mä sit pakkasin mukaan Norjaan viikoksi?BOTTOMS. Kolmet farkut ja yhdet liehu-housut. Ehkä vähimmälläkin housuilla pärjäis, mutta musta on kiva vaihdella vaatteita päivittän, kuten mut tuntien on helppo aavistaa. Pyrin farkkuja valitessa valita mahdollisimman erilaiset mukaan ja miettiä mitkä on sellaisia joita tulee for real käytettyä. Ne mukavimmat vain messiin, as in mustat pilli farkut (joita ilman mä en koskaan lähde minnekkään!), siniset perusfarkut, joissa on polvissa viillot ja rennot boyfriend farkut. Ja koskaan ei tiiä tarviiko jotain siistimpää vaatetta, siksi on hyvä ottaa mukaan siistimmät housut aka flared pantsit. Tämmöiset kevyet sifonki vaatteet on myös täydellisiä sen takia, että ne ei vie tilaa yhtään ja painaa yhtä paljon kuin höyhen. Tärkeää on musta miettiä heti pakatessa, että ottaa mukaan vaatteita mitkä sopii hyvin toisiinsa. Ottaa niitä peruskuteita, lempivaatteita ja yksinkertaisimpia vaatteita, kun tilaa ei oo tuhottomasti, eikä toiveena oo sit paikanpäällä tuskailla ettei mitkään näistä vaatteista sovi yhteen. 

Ekat mukana olevat kengät on addut, mitkä muutkaan? Käy kaiken kanssa ja on mukavat päällä. Nää oli mun matkustuskengät, koska ne on isoimmat ja noh mukavimmat jalassa. 


SHIRTS. Kaksi villapaitaa ja college, joiden lisäksi kerrospukeutumista varten paksu avoin villatakki. Tää valkomusta raitainen neule on siitä lähtien kun oon sen omistanut, kulkenut jokaisella reissulla mukana. Neuleiden lisäksi viel kaksi kauluspaitaa mukaan, helppoja perusvaatteita, jotka toimii farkkujen kanssa aina. Ruutupaidat on myös näitä mun ikuisuusvaatteita, jotka kulkee aina mukana. Heh huomaatte myös varmaan, kuinka väritöntä tää mun pukeutuminen on! Ei ainakaan paikanpäällä tarvitse puntaroida mitkä värit sopii yhteen. 

Toisina kenkinä koko-valkoiset slip onit. Tarviiko näitä perustella ees? :---D Tuntuu että jokaisen vaatteen perusteluna mulla on se, että ne käy mahdollisimman monen muun vaatteen kanssa. Toisaalta tää on ehkä kaikista tärkein kriteeri kun joutuu selviämään vähällä määrällä tavaroita. 


T-SHIRTS//TOPS. Simple simple simple. Mustaa valkoista ja harmaata. Tuntuu että tällä hetkellä en oikein muita paitoja käytäkkään kuin veeaukkoisia teeppareita, siksi ne mukaan. Fancympää osastoa edustaa musta crop toppi ja valkoinen pitkihelmainen toppi. Survon tämäntapaisia vaatteita aina lopuksi mukaan muutaman, koska ne vie niin vähän tilaa ja mä oon aina mielummin ylivarustautunut kuin alivarustautunut. Mitä mulla ei oo mukana sitä ei tarvitse! 

Matkalle pääsee mun at the moment suosikki-vaatteet, mitä todennäköisemmin. En ehkä matkakohteessa oo se kaikista fashionable vastaantulija, mutta onpahan ainakin hyvä olla vaatteissa. Simppelit perusvaatteet ja yhdistelmät toimii aina. Paikan päällä keskittyminen on mulla muihin asioihin mulla kuin siihen että kuinka tyylikkäältä näytän :--P Ainakin täällä Norjassa, missä en oikein -tee mitään- ei oo niin väliä miltä näyttää. Eri asia tietty jos lähtee kaupunkilomalle Eurooppaan. Toisaalta, nämä samat vaatteet pakkaisin mukaan sinnekkin. 


SPORT CLOTHES. Tää osuus on aika optio. Mulla tavoitteena on/oli että liikun täällä muutakin matkaa kuin sohvan ja jääkaapin välillä, siksi mukana lenkkarit ja juoksukamppeet. Urheiluvaatteet on thank god hyvin pieneen tilaan mahtuvia ja kevyitä. Isoimpana objektina tietty lenkkarit, mutta jos ne on sellaiset kengät jotka soveltuu esimerkiksi myös nähtävyyksistä toiseen kävelyyn, ollaan aika vahvoilla. Ja vaikka urheilis joka päivä viikon ajan, jokaiselle kerralle mun mielestä ei tarvitse omaa urheilurintaliiviä, juoksutoppia tai trikoita. Samoilla hieillä mennään (too much information?). 

Noi harmaat colleget menee kategoriaan 'olovaatteet', jotka on ehdoton mukaan otettava asia. Mulle on tärkeää että mukana on rentoo kampetta, joissa on kiva hengailla. Mukaan on vielä pakattu yö-shortsit ja sifonkinen aamutakki. Aamutakki ei ehkä kuuluis normaalisti vaatteisiin mitä ihmiset ottaa matkalle mukaan, mutta jos se on sifonkinen, niin se ei vie tilaa nimeksikään. Suosittelen! 


OUTERWEAR. Koska pystyy, kaksi takkia kannattaa ottaa mukaan. Nahkatakki isompana toimii hyvin matkustuspäivänä, kun taas ohut trenssi mahtuu helposti laukkuun mukaan. Mä suosin mustaa ulkovaatetuksessa, koska se sopii sit ihan varmasti kaikkeen mikä on mukana. Näin keväällä iso huivi ja tietty aurinkolasit on ehdoton lisä. Tähän ei oikein oo muuta lisättävää. Hattu on hyvä ottaa harkintaan, tosin sen kuljettaminen on hankalaa kaikkialla muualla kuin päässä. 


COSMETHICS. Tää on kategoria, jonka kanssa on varmaan suurimmat ongelmat? Miten saada kosmetiikka mahdollisimman pieneen tilaan ja tässä tapauksessa vielä kässärirajoitusten mukaiseen alle 100ml pakkaukseen, jonka lisäksi kaiken on mahduttava minigrip pussiin. Mulla on ostettuna näitä tyhjiä matkustuspurkkeja ja säästän myös sopivan kokoisia purkkeja matkustamista varten. Ylärivistä vasemmalta alkaen mukaan lähti:

kasvojenpesu aine
kuivashamppoo
hoitoaine
shamppoo
huulirasva x 2
CC-voide pikkuisessa purnukassa
kasvorasva
käsirasva
(testeri) hajuvesi
hiusöljy (puuttuu kuvasta)

Koska en osaa elää ilman kuivashamppoota, kävin ostamassa alle 100ml kokoisen matkakuivashamppoot. Kuinka hyvä. Hiustenhoitoon mun on pakko ottaa mahdollisimman hoitava hoitoaine ja hiusöljy, shamppoon lisäksi. En pysty hotellishamppoilla ja noh enkä poikaystävänkään omilla hiuksiani pesemään :--D Meikkipuolella pärjään aika vähällä, en oo niitä ihmisiä jotka käyttää isoa arsenaalia naaman kanssa. Mukaan riittää cc-voide, puuteri, aurinkopuuteri ja kaksi sivellintä. Ripsari, kulmakynä, huulien rajauskynä, rajaustussi ja kajaali. Ja ofc hiusharja. Oisin tuhoontuomittu ilman harjaa, koska mun hiuslaatu on sellainen että se menee takkuun pelkästä tuulen ajattelemisesta. Nukkumisesta puhumattakaan. Mukana on tietty lisäksi vielä monta ponnaria, piilarit ja hammasharja. 

Mun mielestä, aika paljon mahtuu mukaan. Kånkenissa tällä kertaa mukana: läppäri, kamera, passi, lompakko, laturit, Game of Thrones kirja, muotilehti, kalenteri ja evästä.

Mites te matkaatteko te paljon pelkällä kässärillä? Mä rehellisesti sanottuna matkaan mielummin vain kässärin kanssa, musta on jotenkin rasittavaa sählätä sen ruumaan menevän laukun kanssa :---D Ehkä oon vaan outo, mut tykkään siitä erityisesti kun voi heti koneesta päästyään vaan kävellä ulos, eikä odottaa hermoromahduksen partaalla sitä omaa laukkua sen hihnan vieressä. Ja sit kun sen näkee käydä se hirvee kyynärpäätaistelu, että ees pääsee sinne hihnan luokse, kun kaikki on pakkautunut ihan kiinni siihen, piittaamatta mitään niistä 'seiso tän viivan takana' merkeistä. Huh oon puhunut. 

En tiiä kiinnostaako ketään mitä mä pakkasin mukaan (toisaalt ei mul oo mitään muuta postattavaakaan ehehe), mutta mä oon aina hirvittävän utelias tän suhteen. Youtubessa aina tsekkaan ne videot ekana lävitse 'how to pack for....'! Ehkä siksi, koska mä en tykkää sit yhtään pakkaamisesta. Stressi siitä aina tulee. :---P

2 kommenttia:

 1. Roosa1/5/15

  Tosi kiva postaus! Tätä tulee varmasti selattuu vielä uudestaan jos sattuu joku reissu kohdalle :) Yllättävän paljon tavaraa tohon sun laukkuun mahtuu! Kyllä sitä on itsekin ajatellu että ottaisin suosiolla kaikki tavarat vaan käsimatkatavaroihin…. viimeksi Amsterdamin reissulla matkalaukku jäi omille teilleen ja kyllä siinä kohtaa tuli pieni paniikki kun omat tavarat kulkee ties missä, mutta näitähän sattuu :) Kivaa reissua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itsekkin yllättyy aina että kuinka paljon tänne mahtuu tavaraa, nytkään ei ollut ihan täyteen asti pakattuna! Mulla ei oo onneksi koskaan laukut hukkunu matkalle, mutta kyl pieni paniikki tulee varmasti :-d Kässärillä on vaan niin helppo matkustaa, ainut on tietty se, että kosmetiikka/rasvat on ne mistä joutuu karsimaan suosiolla niiden rajoitusten takia...

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates