• Facebook
  • Blogger
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Contact

HOW TO DRESS FOR WORK?


WHAT TO WEAR FOR WORK. Humoristisesti kuvailtuna, isoimpia ongelmia mun elämässä. Mitä pukea päälle toimisto-työhön. Todettu on, että mun tyyli ei oo klassisimmasta päästä, joten sitä täytyy moderoida aika reippaalla kädellä että se toimisto soveliaaksi muodostuu. Koko vaatekaappia ei kuitenkaan kannata lähteä uusimaan, pienillä lisillä pystyy olemassa olevan vaatekaapin muokkaamaan 'office apropiateksi'. Haaste on se, että miten sen kykenee tekemään niin että kadottaa kokonaan oman tyylinsä. Työpaikkojen väleillä on eroja, joissakin paikoissa vaaditaan hyvinkin tarkkaan jakku-hame pukeutumista, kun taas toisaalla samrt casual on ihan tarpeeksi. Oletan että mun työpaikalla smart casual pukeutumisella pärjää loistavasti. 

Yllä onkin listattuna lyhyt do's and dont's lista, millä pärjää jo pitkälle. Toimistopukeutumisen ei todellakaan tarvitse olla tylsää! Mun listalta löytyy tänä kesänä ehdottomasti midi mittainen kynähame, bleiseri liivi ja siistimmät sikarihousut (millä nimellä niitä nyt sit kutsuukaan)! 


TOPS. Yläosana toimii yksinkertaiset kauluspaidat, rennommassa leikkauksessa kuin myös tyköistuvana mallina ja pusero-tyyliset yläosat. Kauluspaitoja käyttäessä on tärkeää muistaa pitää alustoppia, jos kangas on vähänkään läpikuultavaa. Muistettava on myös se, että ne ei oo liian avonaisia tai lyhyitä. Kauluspaidat tulee hyvin todennäköisesti olemaan mun pukeutumisen perusta. Helponta on aamulla heittää kauluspaita päälle ja sen kaveriksi siisti housut. Onneksi mun kauluspaita manian jäljiltä mulla on niitä kaapissa vielä ihan kiitettävä määrä... Parhaimpina tietty klassiset valkoiset, joko rennossa puuvillassa ja löysässä mallissa, sifonkiversiona tai jäykässä pukupaita materiaalissa. Uus suosikki on tällä hetkellä vaaleansininen tyköistuva kauluspaita ja uusi H&M:ltä ostettu rennompi valkosiniraitainen kauluspaita. Ostin myös valkoisen pitsipäänteisen sifonkisen löysän puseron henkkamaukalta, joka tulee olemaan varmasti kovassa käytössä. Nämä kun toimii kaikki melkein minkä tahansa alaosa kanssa. 

Mun mielestä myös tee-paidat on ok, samaten topit joissa ei oo ohuet olkaimet (liivi-malliset kauluspaita tyyliset). Teepaitojen tulisi olla kuitenkin mun mielestä istuvia ja jollain tapaa ns. jämäköitä ja joko valkoisia tai mustia. Rennomman paidan kanssa (ja miksei myös siistin kauluspaidankin) toimii loistavasti bleiseri-liivi, jotka on tulossa vahvasti pinnalle tällä hetkellä. Tärkeää on muistaa että se istuu, niinkuin bleiserikin istuisi, ja että se ei oo liian pitkä, asiallisen ilmeen aikaan saamiseksi. Liivi tuo heti asuun terävyyttä ja nostaa täysin tavallisen kombinaation asteen ylemmäs, kuten bleiserikin tekisi. Bleiserin tulee olla hyvn istuva, löysät boyfriend mallit sopii paremmin vapaa-ajalle.


BOTTOMS. Mites sitten farkut? Mustat ja tummansiniset siistit farkut on mun mielestä loistava vaihtoehto, esimerkiksi valkoisen kauluspaidan kanssa. Kun taas vaaleansiniset ja vähänkään revityt farkut on ei-ei. En myöskään käyttäisi kovin löysiä boyfriend/mommy jeans mallia. Varma valinta on tietty erinäiset puvunhousut ja jos kapealinjainen porkkanamalli tuntuu liian tylsälle, mikään ei mun mielestä estä pukemaan siistejä flared pantsejä tai culottes housuja. En itse vielä osaa sanoa, innostunko culottes housuista, mutta uskoisin esimerkiksi mustien sellaisten soveltuvan mitä loistavimmin toimistoon. Kaikki polven alle yltävän alaosat on mun mielestä soveltuvia. Tää kannattaa muistaa juurikin kynähameiden kanssa! Hippusen polven päälle jäävät on vielä hyvän maun rajoissa, mutta puoleen reiteen yltävät hameet tai skater malliset, ei sovellu enää toimisto käyttöön. Musta midihame on aina klassinen ja varma valinta, mutta mä oon ihastunut harmaaseen versioon, joka toimii loistavasti valkoisen tai sinisen kauluspaidan kanssa. 

Tuun itse käyttämään lähes 100% varmasti mustia ja tummansinisiä farkkuja tai porkkanamallisia housuja koko ajan. Jos uskallan lähteä kokeilemaan, on varmasti flared malli ekana listalla. Toivottavasti kesällä ois tarpeeksi lämmintä sille, että voi käyttää midihameita ilman sukkiksia jo seiskan pintaan aamusta, jolloin pitää lähteä töihin. Surukseni joudun hylkäämään mun paljon rakastetut revityt farkut vain vapaa-ajalle käytettäväksi, minkäs teet. Vähän kadehdin esimerkiksi vaatekaupoiss työskenteleviä, koska heillä on niin vapaa pukeutumiskoodi! 


SHOES. Entä kengät? Tennarit, piikkikorot tai läpsyt ei käy, mutta siistit ballerinat, nahkaiset loaferit tai maltilliset mustat korkokengät on hyvä vaihtoehto. Riippuen tietty työpaikasta. Tennarit, siistit sellaiset toimii myös varmasti, mutta en toimistoon esimerkiksi Nike air maxeja laittaisi. Mä veikkaan että tuun kuluttamaan mun mustat loaferit puhki tänä kesänä. Kengillä on luultavasti helpoin tuoda sitä omaa tyyliään esiin, mä valitsisin minimalistiset hieman terävä kärkiset mustat loaferit. Tai miksi ei valkoiset? Mä oon huono käyttämään ruskeita kenkiä atm, mutta ne soveltuu samalla tavalla toimistoon. Oon vähän ihastunut tällä hetkillä mustiin mules kenkiin puu-pohjalla ja voisin hyvinkin kuvitella ne töihin, matalan ja paksun koron ansiosta. Kenkien kuitenkin loppujen lopuksi tulee olla mukavat, koska sä pidät niitä jalassa sen +8 tuntia... 


Näiden inspiraatiokuvien perusteella huomaa varmaan jo, että minkälainen mun asujen värimaailma tulee olemaan? En oo arkipukeutumisessakaan mikään värien monikäyttäjä, joten se tuskin tulee näkymään toimistollakaan. Valkoinen, musta, harmaa, sininen ja beige toimii loistavasti. Printtien kautta pystyy helpotsi tuomaan 'sitä jotain' asuun, kunhan yhdistää ne esimerkiksi valkoiseen tai mustaan. En ehkä lähtisi yhdistelemään monia räikeitä printtejä samaan aikaan, vaan lähtisin ehkä kokeilemaan printtihousuja ja valkoista kauluspaitaa yhdessä. 

Mä en aio ottaa liikaa stressiä pukeutumisesta töihin. Tiedän jo etukäteen, että se on askel pois mun mukavuusalueelta/normaalista tyylistä ja otan sen sellaisena vastaan. Vähän kuin pukisi roolivaatteet aina päälle aamulla. Kannattaa eka viikko ottaa maltillisesti ja seurata miten muut pukeutuu töissä ja lähteä sen jälkeen vasta kokeilemaan rajoja! Loppujen lopuksi se on kuitenkin vain pukeutumista, jolle ei sais antaa liikaa valtaa. Mä kyllä tiedän sen, että jos en oo pukeutunut vaatteisiin joissa mun on hyvä olla, niin mulla on vähän ahdistava olo koko päivän.... Mutta jos pienillä yksityiskohdilla, leikkauksilla, asusteilla, koruilla tai kengillä, pystyy tuomaan sitä omaa juttua työpukeutumiseen, niin eiköhän me pärjätä! 

0 Comments:

Lähetä kommentti

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates