• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

MOROCCO


sources for photos can be found in my pinterestMOROCCO. Oon pariin kertaan todennut että oon lähdössä etelään, matkustamaan, lomalle ja totta se on (vaikkakin vaikee sitä itse on uskoa) että ens sunnuntaina suunnaksi otetaan Marokko! Oh my. Lennetään Casablancaan, jossa majaillaan muutama päivä, jonka jälkeen suunnataan Marrakeshiin. Marrakeshistä päin käydään kääntymässä Saharan aavikon laitamilla Erg Chegagassa, jossa ollaan kaksi yötä, minkä jälkeen ehditään vielä päivä viettämään Marrakeshissä, ennen lentoa maanantai yöllä takaisin Suomeen. On sanomattakin kai selvää, että oon innoissani!!


Miksi Marocco? Koska mä kaipaan jotain uutta ja erilaista, koska haluan nähdä ja kokea jotain mitä en oo vielä nähnyt ja kokenut. Miksi ei? Oon viime aikoina matkustanut paljon Euroopan sisällä, eikä perinteinen kaupunki loma houkutellut ollenkaan. Halusin Eurooppaa kauemmaksi. Rantaloma tietenkin olisi ollut mukava, mutta mä halusin enemmän ja parempaa haha. Viikoksi ei kuitenkaan kovin kaukasi ehdi, joten pohjoinen Arfikka on siinä mielessä täydellisen välimatkan päässä (vaikka lennot kestääkin sinne useine vaihtoineen ikuisuuden). Afrikkaa pidetään aikamoisena villinä läntena ja multa onkin pariin kertaan kysytty että miten mä uskallan lähteä sinne? Eikä mua pelota ja miten mä pärjään? Ei mua pelota, jännittää sillai hyvällä tavalla ja mä tiedän pärjääväni. Jos elämässä ei ikinä tekisi rohkeutta vaativia tekoja tai lähtisi mukavuusalueen ulkopuolelle niin mitä elämää se olisi? Helpompaa tietty ois ollut matkustaa jonnekkin Euroopassa, mutta miksi kaiken pitäs olla 'helppoa'.


Oon luonteeltani seikkailija, sellainen tee se itse tyyppi. Mä en lähtisi lomalle, jonka tarkoituksena on olla all inclusive hotellin uima-altaalla viikon. Nukkua voi Suomessakin. Mä haluan lomalla nähdä ja tehdä ja kokea. Lähteä aamulla hotellista ja palata vasta illalla takaisin. Haluan seikkailla, haluan enemmän! Marokko tuntuu kulttuurin puolesta olevan hyvin kaukana länsimaalaisesta ja mitä nyt oon lukenut ja katsellut kuvia, kaikki näyttää niin taianomaiselle!


Tänään saatiin viimeinkin viimeiset majoitukset sumplittua ja oon listannut viimepäivinä must-see paikat ja nähtävyydet. Paljon oon myös pohtinut sitä, että mitä siellä voi oikein pitää päällä, koska muslimivaltio. Luin jopa jostain että kannattaa, vaikka on ei naimisissa oleva, pitää sormusta sormessa jotta sillä voi ajaa kosijat veke :---D Periaatteessa voisin tietenkin kulkea perinteisissä minishortseissa ja crop-topeissa, mutta varmaa on että sillä saa kerättyä ei toivottua huomiota itselleen. Vaaleana ja blondina sitä varmasti herättää muutenkin huomiota. Tuntuu myös oikealle jossain määrin kunnioittaa heidän kulttuuriaan ja tapojaan, pukeutumalla peittävämmin kuin pukeutuisin Euroopassa lomalla. Toivottavasti en läkähdy täysin siellä kuumuudessa!


Onko kukaan teistä käynyt Marokossa? Jos on niin erittäin mielelläni kuuntelisin vinkkejä! Tai jos on vieraillut muslimivaltiossa, niin miten te pukeuduitte siellä?


Laters :---*

6 kommenttia:

 1. Oltiin pari vuotta sitten Jordaniassa ja hotellialueella ei ollu väliä miten pukeutu, mutta kun käytiin keskustassa kerran mulla oli päällä vaan aika lyhyt hame ja olkaimeton toppi, eikä ollu kovin fiksua :-D (se lähtö tuli äkkiä ni en ollu varautunu enkä kerenny käydä vaihtaa). Et sai tosiaan ei niin kivaa huomiota, kaikki käänty kattomaan, miehet katto perään ja naiset katto vähän sillee paheksuvasti/säälivästi, eikä ollu kovin mukavaa, ois ollu kivempi just ns kunnioittaa sitä kulttuuria x(. Suosittelen pukeutuu just vaikka johonki liehuviin pidempiin vaatteisiin, ni ei ehkä oo niin kuuma.. Ja meillekkin puhuttiin siitä, että naisilla kannattaa olla sormus sormessa, että muuten on vaarallista liikkua yksin :-).

  Mutta hyvää reissua Marokkoon, vaikuttaa mageelta paikalta ja ihania värejä ja kuvioita noissa kuvissa mitä laitoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti näistä vinkeistä! Lyhyet shortsit taitaa kyl jäädä kotiin, mut varmaan polven tienoilla olevat hameet on ookoo ja siellähän sen sit huomaa mikä herättää liikaa huomiota ja mikä ei :---D Onneks itsellä on just jotain kaftaaneja ja ohuita liehu housuja, niillä luulis pärjäävän. Meilläkun on majoitus ihan siellä medinassa, eli vanhassa kaupungissa. Ja sormus sormeen siis, varsinkin kun oon lähdössä just vain yhden tyttö puolisen kaverin kanssa reissuun!

   Marokko kyl vaikuttaa niin mahtavalta, en usko että tuun pettymään :----D Lupaan täyttää tän blogin sitten takastultua näillä kuvilla!

   Poista
 2. Oih, ihanaa! Oon innoissani sun puolesta! Oon muutaman kerran käynyt Marokossa kun oma rakas on sieltä kotoisin. Joka kerta on vähän harmittanut, ettei ollut sopivampia vaatteita mukana. Sain kyllä ohjeet, että pukeudut miten muutenkin, mutta silti, siitä tulee ahdistava olo olla liian 'paljaana', ihmiset kyllä katsovat vaikkei mitään sanoisikaan. Suosittelen ohuita, hengittäviä kankaita ja löysiä ja peittäviä vaatteita. :) Kuuma siellä todellakin tulee. En malta päästä lukemaan postauksia tuosta aiheesta. :) Muista maistaa marokkolaista teetä ja harira-keittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja kiitos vinkeistä! Tuntuu että just varmasti tulee herättämään huomiota näin vaaleena, et sen taki yrittäis pukeutua 'peittävästi'... Ohuet kaftaanit ja leihuhousut on varmaan hyviä valintoja sinne. Onneks oon kaivannut tätä kuumuutta, en ehkä enää tän matkan jälkeen haha! Teetä maistetaan, harira keitosta en ollut koskaan kuullutkaan mutta varmasti testaan :---))

   Poista
 3. Voi vitsi! En malta oottaa siun reissupostauksia :D mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en malta oottaa reissua :---D

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates